Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

IBF Västerås förlorade första kvalmatchen

IBF Västerås föll tungt i det första kvalmötet med KAIS Mora. Dalalaget har nu kopplat greppet i det allsvenska kvalet då man besegrade Västerås med 7–4. – Det blev en konstig match där vi inte var bra offensivt, säger Västerås tränare John Kvist till Västerås Tidning.

Publicerad

Varför fick ni inte igång spelet, var det nerver med i bilden?

– Det känns som att det var nervöst i första perioden, det var ström i klubborna under hela perioden. Vi fick kontringslägen men slog bort första passen nästan varje gång. Vi spelade upp oss lite i andra och tredje perioden rent offensivt, men fortfarande var det inte tillräckligt med fart på bollen idag.

Men ändå var ni målmässigt med i matchen efter två perioder!

– Det var det jag menade att det var en konstig match. Det kändes som att vi var långt ifrån men ändå var vi nära. Vi hade chansen och trycket efter att vi gjorde 3–4, men sedan gör vi olyckligt ett självmål där de skjuter och så sparkar vi in bollen i egen kasse, säger Kvist och fortsätter.

– Det var en match där baklängesmålen kommer psykologiskt tungt, antingen i slutet i första perioden eller när vi haft trycket ett tag och så får de till det och gör mål. Det är kval och det är bara att försöka att glömma det och komma taggade till onsdag.

Vad krävs för att ni ska vinna på onsdag?

– Det offensiva spelet måste bli bättre, vi måste sätta bättre fart på bollen. Får vi fart på den kan vi ta oss till de ytor där vi vill vara. Men spelar vi som vi gjorde idag blir det svårt, vi fick aldrig upp bolltempot och då är det lätt för dem att försvara sig. Defensivt tycker jag ändå att vi gjorde en okej insats trots att vi släpper in sju mål. Men det offensiva var för dåligt och det måste vi upp med, avslutar John Kvist.

Powered by Labrador CMS