Jennifer Salavia från BK Tiger är ett av alla hemmahopp i helgens JSM i boxning. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Hemmaboxarna hoppas på framgång i JSM

Nu till helgen arrangeras JSM i boxning i Västerås. Tävlingen arrangeras genom ett samarbete mellan de bägge lokala föreningarna BK Tiger och BK Rapid.

Publicerad

Ett stort antal Västeråsboxare kommer att komma till start i JSM där BK Tigers Jennifer Salavia är en av dessa. Jennifer boxas i ungdom 50 kg.

– Jag gjorde min första SM tävling under förra året, och då tog jag silver. Tjejen som jag ska möta har jag mött förra månaden och då vann jag med 3–0. Men man vet aldrig vad som händer i ringen. Jag har tränat väldigt bra inför det här och jag är i väldigt bra form och jag tror att jag har väldigt goda chanser att ta hem det.

JSM avgörs mellan den 15–17 december och det att bjudas på högklassig boxning i arrangemanget som arrangeras genom ett samarbete mellan de lokala klubbarna BK Tiger och BK Rapid.

– Det är många som är med och hjälper till och vi är två klubbar som delar på det, och det har fungerat jättebra, säger BK Tigers tränare Hotan Haghighatgo och utvecklar.

– Vi har haft ett samarbete i flera år och det har fungerat bra. Nu kände vi att det här skulle vara ganska häftigt att arrangera tillsammans. Dels har vi delat upp ansvarsområdena men vi gör även saker tillsammans.

BK Rapids tränare Alexander Wennersten hyllade också det fina samarbete som ligger till grunden för arrangemanget.

– Det finns ingen rivalitet mellan klubbarna, det är en liten stad och de är kompisar. Det är kul att vi hjälps åt, de har saker som de gör enkelt och vi har kontakter på andra saker som vi gör bra. Vi kompletterar varandra och det känns bara bra, säger Alexander Wennersten.

JSM kommer att avgöras på Worldclass Arena i Punkt och det är något Wennersten är riktigt nöjd med.

– Vi har blivit sponsrade med lokalen i Worldclass Arena, vi har en konferenslokal för domarna i Aros Congresscenter och vi har fått bra pris på hotellen. Det blir ett schysst SM för ungdomarna.

Det bägge Västeråsklubbarna hade hoppats kunna ställa upp med ett stort antal boxare men till detta mästerskap har förbundet skärpt reglerna vilket ställer till det lite för de bägge klubbarna.

– Vi kommer att ha med tre boxare. Problemet är det har blivit tuffare regler och nu måste man vara en a–boxare för att få vara med i SM. Som ungdom måste du ha gjort sju matcher innan, som junior är det femton matcher som gäller, säger BK Tigers Hotan Haghighatgoo

– Tyvärr har vi bara två boxare som är säkra och det är Alexander Isaksson och William Gustafsson, och de är våra toppboxare, säger BK Rapids Alexander Wennersten.

Just dessa boxare är riktigt taggade på JSM.

– Det kommer att bli tufft, det är stor konkurrens i min viktklass. Jag vet hur bra jag är och har legat på en bra nivå under en lång tid. Om jag kör hårt tror jag inte att det blir några problem, säger William Gustafsson.

– Det ska bli roligt och man går efter ett guld. Jag har ingen aning om vilka som är anmälda utan jag tar det som det kommer, säger Alexander Wennersten.


Alla fakta inför SM

Här hittar ni all information om helgens JSM i boxning.

http://www.boxnings-sm.se/

Powered by Labrador CMS