Helgens lokala fotboll - så gick det

Storsegrar och mållöst. Så kan helgens fotbollsmatcher sammanfattas för Västeråslagen.

Publicerad

Elitettan

BK 30:s damer gör en bra säsong i Elitettan. I lördags kom laget fjärde seger för säsongen när de slog nästjumbon Hovås Billdal med hela 6–0 hemma på Ringvallen. Alana Anne Smith och Cassandra Korhonen blev BK 30:s två målskyttar som för dagen kunde stoltsera med oäkta hat tricks.

Västerås BK 30 - Hovås Billdal IF 6–0

Div 1 Norra, herrar

I bortamötet mot IFK Luleå blev det mållöst för Västerås SK. Trots att VSK förde matchen och hade sex avslut så satte inte chanserna för VSK. Trots poängtappet i åttonde omgången behåller VSK sin andraplats i division 1 med 17 poäng. VSK har fem poäng upp till serieledaren IK Brage och bara en poäng ner till trean Arameisk-Syrianska IF.

IFK Luleå - Västerås SK FK 0–0

Div 2 Norra Svealand, herrar

I lördags tog Skiljebo SK emot mittenlaget IFK Lidingö hemma på Hamre. Efter att Lidingös Nokdemus Granberg dragit på sig två gula kort så utnyttjade Skiljebo chansen att punktera ett stukat Lidingö. 1–0 kom i 35:e matchminuten signerat Hampus Tjärnhell.

Inte förrän i andra halvlek smällde det till rejält för Skiljebo när Jonathan Böckert bjöd på ett äkta hat trick inom åtta(!) minuter! Sista målet i målprotokollet för Skiljebo blev ett självmål av Lidingö.

Skiljebo toppar nu Division 2 Norra Svealand.

Skiljebo SK - IFK Lidingö FK 5–0

Division 2 damer Mellersta Svealand

Sollentuna FK - IFK Västerås FK 1–1

Div 3 Västra Svealand, herrar

Gästande Västanvik höll i matchen i första halvlek och ledde i paus med 0–1, men i andra halvlek fick Franke upp farten i spelet och fick in en kvittering i 64:e minuten. Nästan 10 minuter senare hade Franke utökat till 2–1. Bara minuter före slutsignal fick Franke in både 3–1 och 4–1.

Segern innebär att Franke tar tre viktiga poäng i getingboet mellan kvalplatserna upp och ned i division 3.

IK Franke - Västanviks AIF 4–1