Karwan Safari gjorde hattrick när VSK ikväll krossade Sollentuna med 5-0 hemma på Solid park arena. Foto: VSK Fotboll

Hattrick av Karwan Safari när VSK krossade Sollentuna

Utanför plan stormar det kring VSK Fotboll. Det verkar dock inte ha påverkat spelarna. Ikväll krossade man Sollentuna med 5-0 efter tre mål av Karwan Safari.

VSK var tillbaka i vinnarspåret igen senast mot Nyköping efter fyra raka förluster innan dess. Ikväll mot Sollentuna på Solid park arena visade man att den segern inte var någon tillfällighet.

Grönvitt satte högsta fart redan från början och radade upp målchanser. I den 16:e minuten gav spelövertaget utdelning när Karwan Safari snyggt satte en frispark strax utanför straffområdet.

4-0 i paus

Men VSK var hungriga efter mer och fortsatte trycka på. Under långa stunder av första halvlek var det spel mot ett mål. I den 30:e minuten var så Karwan Safari framme igen. Denna gång på nick efter inlägg.

Av bara farten gör sedan Dylan Kosik 3-0 och innan första halvlek är över stänker vänsterbacken Dennis Persson dit 4-0 i krysset.

Andra halvlek börjar mer trevande än den andra. I cirka 10 minuter. Sen tar VSK över taktpinnen igen. Efter en misslyckad utboxning av Sollentunas målvakt i den 59:e minuten kan Karwan Safari så fullborda kvällens hattrick när han sätter femman. Hans 13:e mål för säsongen.

VSK kontrollerade sedan resten av matchen och skapade flera lägen att göra sexan. Men det slutade med en förkrossande 5-0-seger.

Tio poäng upp till kvalplats

Trots andra raka trepoängaren, och en fjärdeplats i tabellen, så är kvalplatsen till Superettan fortfarande långt borta. Just nu skiljer det tio poäng upp till Akropolis, med sju matcher kvar att spela.

På söndag väntar nästa match i Norrettan för VSK Fotboll. Då ställs man mot Vasalund som slåss för nytt kontrakt hemma på Solid park arena.

Men redan på onsdag är det match igen. Då i finalen av Widerlöv cup mot lokalkonkurrenten Syrianska Kerburan. Återstår att se hur många av kvällens huvudrollsinnehavare som får speltid då.

VSK Fotboll - Sollentuna 5-0 (4-0)

Laguppställning VSK:

Daniel Svensson

Mathias Benker, Ilir Berisha, Calle Svensson, Dennis Persson

Jonas Hellgren, Simon Johansson, Carlos Gaete Moggia

Rinor Nushi, Karwan Safari, Dylan Kosik

Inhoppare: Fredrik Lundqvist (69), Allan Kosik (76), Alex de Carolis (83)

Mål: 1–0 (16) Karwan Safari, 2–0 (30) Karwan Safari (Mathias Benker), 3–0 (37) Dylan Kosik (Karwan Safari), 4–0 (40) Dennis Persson (Calle Svensson), 5–0 (59) Karwan Safari (Ilir Berisha)