Tobias Bamberg återvänder till VästeråsIrsta. Foto: vasterasirsta.se

Han är VI:s första allsvenska nyförvärv

Klara för allsvenskan i söndags. Redan idag presenterar VästeråsIrstas handbollsherrar första nyförvärvet inför återkomsten. Tobias Bamberg återvänder till sin moderklubb efter fyra år. – Det känns bra och vara tillbaka, säger han.

Publicerad

Tobias Bamberg har varit borta från VI under tre säsonger, med spel bland annat i Allsvenskan, Handbollsligan och norska andraligan.

Det är med andra ord en spelare med god rutin som väljer att ansluta till nyblivna allsvenskarna VästeråsIrsta inför kommande säsong.

Till klubbens hemsida svarar han på några frågor.

Hur känns det att vara tillbaka i klubben efter fyra år?

– Det känns bra och vara tillbaka. Ska bli kul och få spela med några som spelat med tidigare och få vara med på den nya resan dom startade i år i division 1.

Vad tror du om lagets möjligheter kommande säsong?

– Det blir absolut en tuff säsong som nykomling i allsvenskan, så det gäller att vi gör jobbet ordentligt i sommar. Men samtidigt har klubben byggt upp något bra i år som vi ska bygga vidare på och förhoppningsvis ta en bra placering nästa säsong.

Vad hoppas du främst kunna bidra med kommande säsong?

– Jag hoppas kunna bidra lite med min fart och kunna styra upp anfallen på ett bra sätt. Sen har ju blivit något år äldre också så lite rutin kan jag nog hjälpa till med.

VI-tränaren Leo Ekblom säger till klubben att Tobias Bamberg är en klok spelare med mycket erfarenhet och förmågan att höja andra spelare.

– Han kommer vara motorn i anfallen och kunna sätta andra spelare i bra lägen.

Vilt VI-jubel efter avancemanget i söndags. Foto: Felicia Engdahl
Powered by Labrador CMS