Marcus Modin och Hiwa Safari efter helgens bortaseger mot Sundbyberg (2-0). Hiwa Safari blev utsedd till matchens lirare och Marcus Modin höll nollan för femte (!) matchen i rad. Foto: Skiljebosk.nu

Han är Västerås största "nolla"

Om man håller nollan som målvakt i fem matcher i följd kan man kanske leva med att bli kallad "nollan". Fråga bara Skiljebos målvakt Marcus Modin. – Jag har fått höra det på jobbet och lite i laget också. Nu är det i alla fall lite mer befogat än tidigare (skratt).

Publicerad

Skiljebo SK har fått en fantastisk start på årets seriespel. Man toppar division 2 norra Svealand efter fem omgångar med 13 poäng inspelade. Men mest imponerande är målskillnaden. Laget har ännu inte släppt in ett enda mål.

I samtliga matcher har Marcus Modin stått mellan Skiljebos stolpar. Han upplever nu sin absoluta höjdpunkt i fotbollskarriären. En karriär som redan kunde ha varit över.

– De senaste åren har jag funderat på att lägga av. Glädjen till fotbollen har inte riktigt funnits där, berättar han.

– Men klubben sa att de ville satsa på mig inför den här säsongen, så då gav jag 100 procent under försäsongen. Det är kanske något jag har slarvat med förut, nu hittade jag tillbaka till glädjen. Det här är absolut min bästa säsong hittills.

Tidigare har Marcus Modin hållit nollan i tre matcher i följd som mest.

Hur är det möjligt att inte släppa in ett enda mål på fem raka matcher?

– Det kan man fråga sig! Vi har ett väldigt bra försvar. Det är en stor anledning. De har gjort det lätt för mig. Sen gäller det bara att hålla sig vaken på lägena som motståndarna får, säger han.

Några gånger har nollan varit nära att spricka. Särskilt i senaste matchen mot Sundbyberg borta.

– Jag skulle spela upp bollen i mitten till en medspelare. Men det blev ingen bra pass och istället fick dom ett friläge. Som tur var sköt han stolpe ut. Då var man lite pissnödig och fick be om ursäkt.

– Eftersom det gått så bra så söker jag lite utmaningar, säger Modin skämtsamt.

Hur länge tror du sviten kan hålla i sig?

– Det är inget jag tänker på. Då slutar det med att man släpper in världens enklaste mål. Jag tar match för match och vill bara göra det bästa för laget i varje situation. Men självklart är man extra nöjd efter en seger när man hållit nollan.

Ni leder serien efter fem omgångar. Hur långt kan det räcka?

– Förhoppningsvis hela vägen! Att vi går upp en division. Laget har spelat ihop länge nu och vi börjar hitta varandra. Vi ska ju vinna serien i år säger alla, så då kör vi på det, säger Marcus Modin.

På lördag väntar nästa match för Skiljebo. Då möter man Eskilstuna City på hemmaplan. Återstår att se om lagets förlustnolla hålls intakt och om "nollan" Marcus Modin återigen spikar igen.

Fotnot: För det andra Västeråslaget i division 2-serien, Syrianska Kerburan, kom en välkommen islossning på måndagskvällen. Årets första seger och ett skutt upp från jumboplatsen efter övertygande 5–1 i bottenmötet med Håbo.

Det här är Marcus Modin

Smeknamn: "Modde".

Ålder: 27.

Position: Målvakt.

Längd: 1,83.

Säsonger i Skiljebo: Inne på sjätte säsongen.

Tidigare klubbar: VIK, Gideonsberg, VSK.

Styrka som målvakt: Igångsättningen av spelet.

Aktuell: Hållit nollan i Skiljebos fem första matcher för säsongen i divison 2 norra Svealand.

Powered by Labrador CMS