Tuff fight. Här ses Emil Stor i aktion mot Pavel Polacovic vid turneringen i Ungern. Foto: Privat

Hallstaboxare med i landslaget

Emil Stor från Hallstahammars Boxningsklubb har gjort debut i svenska landslaget. Han gick sin första match för blågult vid en internationell turnering i Ungern. Inom kort väntar en turnering i Finland.

Publicerad

Det var 30 år sedan Hallstahammars Boxningsklubb senast hade en boxare i seniorlandslaget. Det var Peter Mokricki, som vann SM-guld 1987 och boxades EM och VM.

Emil Stor är 20 år och boxas i 64-kilosklassen. Han debuterade för två veckor sedan i seniorlandslaget vid en internationell turnering i Ungern.

Hur kändes det att debutera i landslaget?

– Det kändes bra, men lite overkligt, jag fattade inte riktigt att det var sant. Jag har alltid drömt om att komma med i landslaget.

I sin debut mötte han den rutinerade boxaren Pavel Polacovic från Tjeckien, som har 200 matcher i bagaget. Det var en jämn match som Emil förlorade knappt på poäng.

Hur var matchen?

– Det kändes bra, det var en jämn match. Första ronden var jag lite spänd och förlorade den knappt. I andra ronden gick jag på mer och vann den ronden. Tredje ronden förlorade jag.

Emil har gjort en snabb karriär, han har endast boxats i sex år.

Vilka är dina styrkor som boxare?

Jag gillar närkamper och är trygg i det. Men jag kan även boxas på distans. Jag gillar att föra matcherna.

Vad behöver du förbättra i din boxning?

– Framförallt behöver jag mer rutin. Jag behöver också bli bättre på avståndsbedömning och att jabba med vänstern. Orken och styrkan har jag.

Nästa internationella turnering för Emil går i Finland den 9–11 mars.

Hur ser du på nästa turnering och på din framtid som boxare?

– I Finland vill jag göra bättre ifrån mig än senast i Ungern. Mina långsiktiga mål är att ta mig till OS 2020 eller 2024 och att bli proffs.

Hallstahammars Boxningsklubb har just nu ytterligare två landslagboxare. Det är Emanuel Mavika Ryttersson och Hamid Safari, båda 15 år. De är båda med i ungdomslandslaget.

Landslagsdebut. Emil Stor debuterade nyligen i seniorboxningslandslaget vid en turnering i Ungern. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS