Tar över. John Kvist – ny tränare för Rönnbys innebandydamer. Foto: Rönnby

Gunnstedt lämnar Rönnby – han tar över elitlaget

Jimmy Gunnstedt lämnar tränarjobbet i SSL-klubben Rönnby. Ny huvudtränare blir lokala innebandyprofilen John Kvist, närmast från IBF Västerås. – Jag känner mig väldigt glad och förväntansfull inför den här resan, säger Kvist.

Publicerad

37-årige John Kvist har spelat innebandy i högsta serien med ett SM-brons som främsta merit.

Han lämnar nu tränarjobbet för IBF Västerås herrlag i division I för att ta klivet upp i högsta serien som ny tränarbas i Rönnby.

– Västerås Rönnby är en anrik innebandyförening som jag följt i många år. Klubben har alltid lyckats fostra toppspelare och har hållit en hög nivå i många år. Jag hoppas kunna fortsätta den positiva trenden men också hitta vägar att ta det till nästa nivå, säger John Kvist i ett pressmeddelande.

Han tar över efter tränarduon Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar, som lett laget de två senaste säsongerna. Karolina Widar blir nu assisterande förbundskapten i damlandslaget.

– Vår kännedom om Johns kapacitet som tränare och ledare är god. Han är rätt person på vår resa med ambitionen att växla upp nivån ytterligare, säger Västerås Rönnbys ordförande Hannu Högberg, som även vill passa på att tacka förra tränarduon för ett gott jobb.

– Jimmy och Karolina har svarat för två framgångsrika säsonger som ledare. Det har varit slutspel och fina vinster samtidigt som Jimmy och Karolina skolat in talanger från de egna leden som nu gör succé i högsta ligan, säger Högberg.

I veckan presenterade Rönnby även spelarnyheter i form av att storstjärnan Linnéa Nilsson förlängt kontraktet och att Isabella Halling, en av allsvenskans mera dominerande spelare, ansluter från Västerås IBS.

Lämnar. Jimmy Gunnstedt slutar som Rönnbytränare efter två säsonger. Liksom ikonen Karolina Widar. Foto: Stefan Lindgren
Powered by Labrador CMS