Bolltrollare. Martin Landström kommer med sin blick för spelet och offensiva spelstil bli en tillgång för VSK Bandy denna vinter. Foto: Stefan Lindgren

”Grabbarna pratar mycket om den här revanschen och det brinner i deras ögon”

VSK Bandy siktar på revansch. En av spelarna som ska se till att återupprätta VSK:s maktfaktor inom svensk bandy är nyförvärvet Martin Landström. Han beskriver känslan i truppen inför säsongen:
 – Grabbarna pratar mycket om den här revanschen och det brinner i deras ögon och det är häftigt att se.

Publicerad

Det har gått helt fantastiskt med grabbarna, de är otroligt bra på att ta hand om oss nya.

Ett av årets nyförvärv i VSK Bandy är talangfulle Martin Landström. Efter ett par säsonger i Vetlanda har 20–åringen valt att ta klivet över till VSK.

– Jag har spelat tre säsonger i Vetlanda och sedan har jag haft tränaren Micke (Carlsson) två år i U21–landslaget. Under den tid som jag har spelat i Elitserien har VSK varit absolut bäst, så det är häftigt. Sedan tycker jag att Micke har varit väldigt bra när jag haft honom i landslaget och likadant nu, jag trivs bra under hans ledarskap.

Vad är du för spelartyp och vad hoppas du kunna bidra med i VSK:s sätt att spela?

– Jag är en offensiv spelare och jag tycker att jag har en bra teknik och en bra blick för spelet. Så jag ska bryta lite mönster och sätta mina medspelare i bra lägen.

Vad tror du om din roll i laget och hur stort utrymme tror du att du får?

– Jag är fortfarande bara 20 år och det får ta den tid det tar, jag hoppas att jag kommer att få spela mycket och göra bra ifrån mig. På försäsongen har jag spelat på ytterforwardsplatserna och rullat med Simon Jansson och Tobias Holmberg. Vi har spelat ganska lika allihopa. Det är nog där framme som man kommer att se mig.

Har du hunnit komma in i gruppen på ett bra sätt?

– Ja, det har gått helt fantastiskt med grabbarna, de är otroligt bra på att ta hand om oss nya. Jag trivs jättebra och det märks att de har gjort detta förr och det känns bra. Det är bara att ta efter och ta rygg på dem för de är väldigt duktiga och man lär sig saker varje dag.

VSK åkte ut redan i kvartsfinalen i våras, hur stor revanschlust finns i truppen?

– Försäsongen har gått upp och ner och vi har en hög högsta nivå som vi tagit fram ett par matcher under försäsongen. Det handlar om att vi ska hitta någon typ av stabilitet och att alla ska vara friska och hela, så har det inte heller varit. För varje spelare som försvinner är det något nytt som kommer in och då känner man inte igen sig. Jag tror att vi går en ljus vinter tillmötes. Grabbarna pratar mycket om den här revanschen och det brinner i deras ögon och det är häftigt att se. Det kan bli riktigt bra om vi får ihop det här.

Har det gjorts några förändringar i upplägget efter fjolårets uttåg i kvarten?

– Vi pratar mycket om att vi ska hålla en hög nivå under hela säsongen och jag tror det var där de brast förra året. Man tog någon genväg här och där och det kan vara lätt hänt efter de två fantastiska säsonger som man haft innan. Det är ett hårt jobb varje dag som för alla lag. Det är nog inget nytt recept utan bara tillbaka till det gamla.

Vad tror du om premiären mot Bollnäs hemma på onsdag?

– Det har varit hett mot Bollnäs tidigare har jag läst. Det är förra årets SM-finalister som har tappat (Daniel) Berlin, men är fortfarande ett riktigt bra lag. Det kommer att bli en bra bandymatch och jag hoppas att det kommer mycket publik och tittar, avslutar Martin Landström.

Powered by Labrador CMS