Fyrtal i landslagssimmare från VSS

Efter stortävlingen Swim Open har fyra VSS-simmare och en ledare tagits ut till olika landslagsuppdrag i sommar. Bland annat ska 16-åriga Hannah Brunzell som en av endast tre svenska simmare delta på JVM i USA i augusti.

Blågul ledare. Leo Sandberg. Foto: VSS

Tack vare de fina insatserna i Swim Open som avgjordes i Stockholm nyligen finns alltså ett helt knippe Västeråssimmare med när Svenska simförbundets landslagstrupper inför sommarens internationella mästerskap presenterades. Inte mindre än fyra VSS-tjejer och även en VSS-ledare är uttagna till landslagsuppdrag.

Hannah Brunzell och Victoria Åberg, båda födda 2001, finns med i juniorlandslagstruppen till Europeiska Juniormästerskapen (EJM) i Netanya i Israel 28 juni till 2 juli efter klarade kvalgränser. Vidare är Edith Jernstedt uttagen till den svenska truppen till European Youth Olympic Festival (EYOF) i Györ, Ungern 23–29 juli. Och slutligen får Filippa Sterling representera i svenska ungdomslandslaget till Nordiska Ungdomsmästerskapen (NUM) i simning på Färöarna 8-9 juli. Dessutom är VSS-tränaren Leo Sandberg ansvarig ledare för hela truppen.

Dessutom blev det på tisdagseftermiddagen klart med uttagningarna till junior-VM i Indianapolis, USA 23–28 augusti. Där finns glädjande stortalangen Brunzell med tillsammans med Sara Junevik, Falu SS, och Hanna Rosvall, Ängelholms SS.

Här är en summering från Swim Open:

De knappt 20-talet VSS-simmarna mötte tufft internationell och nationellt motstånd under Swim Open på Eriksdalsbadet i Stockholm.

VSS-arna kunde dock knipa åt sig både framgångar och nyttiga erfarenheter av sitt deltagande.

Bäst gick det för 16-åriga Hannah Brunzell som tog bronsmedalj på 200 meter bröstsim. I den finalen var den näst yngsta född 1998, så Hannah har åren på sig att utvecklas. Hon slog också klubbrekorden på 50-, 100- och 200 meter bröstsim under tävlingarna.

Nämnas måste också att Victoria Åberg (född 2001) slog klubbrekorden på 50 och 100 m rygg.

Frida Berggren (född 1994) nådde tre finaler och presterade goda simningar och fina tider utan att kanske vara helt toppad. Hon blev fyra på 400 m medley, femma på 200 m medley och sexa på 200 m fjäril, men ligger väl med i ”svensktoppen”, för med de internationella simmarna borträknade skulle hon ha segrat på alla tre distanserna. 

Edith Jernstedt (född 2002) blev åtta på 400 medley, vilket gjorde att VSS tog totalt sex finalplatser. 

Av VSS-herrarna måste nämnas att Linus Kanth (född 1991) har krutet kvar i sin simning, och presterade flera lopp nära sina personliga rekord både i bröst- och medley. Även Filip Björkholm och Lukas Steiner (födda 1998), gjorde starka simningar, och nådde liksom Linus B-finaler.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.