Fredrik Johansson vrålar av lycka efter att han satt kvitteringen mot Troja/Ljungby. Foto: STEFAN LINDGREN

Fredrik Johansson: "Vi har spelat vår bästa hockey"

VIK:s lagkapten Fredrik Johansson var med när VIK ramlade ur Hockeyallsvenskan. Nu var han högst bidragande till att klubben tog sig tillbaka till landets näst högsta serie då han gjorde båda VIK:s mål i matchen mot Troja/Ljungby.

Publicerad

Fredrik Johansson har verkligen tagit sitt ansvar som lagkapten. I de matcher där det stått och vägt har han klivit fram och visat vägen för gulsvart, så även ikväll. Med två viljemål såg han till att VIK tog den poäng som behövdes för att man självmant skulle säkra en plats i Hockeyallsvenskan.

– Det är en sån jäkla laginsats. Laget har växte något enormt från augusti till nu. Vi har spelat vår bästa hockey från att playoff startade. Alla spelare, staben och föreningen har gjort ett enormt jobb och tagit stora kliv. Att få vara med och spela tillbaka klubben betyder allting för mig, säger Fredrik Johansson och fortsätter.

– Jag var med ifjol och skämdes när vi åkte ur och de var det jobbigaste som jag varit med om i min hockeykarriär. Det här är tvärt om då man får vara en del av laget som tar oss upp igen.

Kan du beskriv känslan när du tryckte in 2–2 inför en jublande hemmapublik?

– Det bara bubblade, det var något som jag drömt om och det känns så underbart, avslutar Fredrik Johansson.

Powered by Labrador CMS