×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Fredrik Hetta: "Vi är jättenöjda med 2–0 segern"

VIK fick en smakstart på playoff 3. Detta efter att man har besegrat Kristianstad med 2–0 hemma i ABB Arena Nord. Den som visade vägen var den tidigare Kristianstadsspelaren Fredrik Hetta som gav VIK ledningen med 1–0 i inledningen av andra perioden.

– Vi är jättenöjda med 2–0 segern, det är en jämn match och de går hårt på oss. Men samtidigt tycker jag inte att de kommer till de farligaste målchanserna, vi håller dem på utsidan. Sedan tycker jag att vi skapar en hel del framåt och vi är helt klart nöjda med matchen både spelmässigt och med resultatet, säger Fredrik Hetta till Västerås Tidning.

Är du överraskad att ni hade så bra kontroll på dem?

– Inte överraskad, de är ett bra lag och jag spelade där förra året. Jag vet att de kommer hårt och har sitt system som de spelar efter. De har skridskoskickliga spelare som sätter hård press, men det fungerade bra idag.

Du spelade som sagt i Kristianstad under förra säsongen sedan fick du gå in och göra 1–0 tidigt i andra perioden, hur skönt var det att sätta ledningsmålet?

– Det är klart att första målet alltid är viktigt, men det var otroligt skönt att få hål på dem.

Berätta lite om förarbetet till målet?

– Jag lägger pucken i sargen så att Fredrik Johansson får den, sedan försökte jag att driva mot mål och då ser jag att Fredrik är bakom målburen. Han tog sig fri på ett märkligt sätt och så fick jag den tillbaka. Jag hade tålamod och höll i pucken, gick runt målvakten och lade in den.

Visste du vart du hade målvakten Joel Gistedt?

– Jag ska inte säga så, den gick in den här gången och det var riktigt skönt.

I mitten av tredje perioden utökade ni ledningen till 2–0 i powerplay, kändes det säkert efter det?

– Jag tycker ändå att vi hade hyfsat bra kontroll, även fast de ibland hade lite längre anfall. Men jag tycker att de inte riktigt kom till några farliga målchanser, utan det var mycket utifrån som gjorde att vi kunde blocka mycket skott. Men som du säger, 2–0 där var riktigt skönt för oss att få då det stod och vägde lite i matchen. Målet betydde jättemycket för oss när det var så lite kvar.

Vad kommer att vänta er när ni kommer till Kristianstad för match på fredag?

– Det blir något liknande, att de kommer att gå riktigt hårt och kanske ännu hårdare på sin hemmaplan. Det är egentligen det, de kommer att gå hårt och sedan får vi inte ta för många utvisningar. De har ett skickligt powerplay men de gjorde inget mål ikväll, men de är farliga där och det gäller att vi håller oss på isen och fortsätta på det som vi gjorde ikväll, avslutar Fredrik Hetta.

Powered by Labrador CMS