Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Fredheim: "Det var en fantastiskt genomförd match"

VSK Fotboll svarade för en stabil och prickfri insats när man besegrade Akropolis med 3–0 i hemmapremiären i division 1 norra. Västerås Tidning träffade en mycket nöjd Tor-Arne Fredheim efter matchen.

Publicerad

– Vi gör det strålande, vi hade lite strul inför matchen med Berisha och Benker. Det var lite små struligt innan men det var det även inför Skellefteå också. Det vittnar om att vi har en stark och bred trupp där inte så mycket kan påverka dem, utan de fokuserar på det som de ska göra på planen och det gör de fantastiskt bra. Vi har ett par kanonlägen innan Douglas Karlberg blir nerriven på straffen. Karwan Safari är iskall i det läget och det var väldigt viktigt, säger managern Tor-Arne Fredheim och fortsätter.

– Sedan är vi smarta för det är rätt svårt att leda med 1–0 i ett läge där vi vill attackera men samtidigt inte släppa till någonting. Vi låg kvar med Jonas Hellgren högt uppe för jag kände att vi var starka, sedan fick vi 2–0 och vi hade ett bra grepp om matchen. Totalt sätt har de inte ett enda skott på mål och vi hade kunnat göra fler än tre. Det var en fantastiskt genomförd match där vår gameplan fungerade perfekt och spelarna gjorde de som de ska göra där ute.

Douglas Karlberg fortsätter att imponera i VSK-tröjan, vad säger du om hans insats?

– Vi får lite mer tyngt när vi spelar med två forwardstyper fast vi bara har en renodlad. Han kommer in och ger tyngd vilket öppnar upp för Karwan. Det var en strålande match och vi har gjort fyra bra matcher på rad och bara släppt in 1 mål och det vittnar att vi har en stark och stabil grund i försvaret och mål gör vi då vi har många målskyttar.

Karwan Safari var tillbaka i gott slag och gjorde två mål, hur viktigt var det att han fick igång målskyttet direkt?

– Han har skött rehaben bra. Nu fick han kanske några minuter för mycket och han hade 90 minuter senast men det var högre tempo idag. Det betyder mycket då han drar till sig mittbackarna och öppnar upp för våra yttrar. Alla gör det bra idag men jag vill framför allt berömma Robin Blommé som inte har en match i benen och bara har tränat i tre veckor i kollektiv träning.

Det måste känns bra att ha den här bredden i truppen?

– Ja verkligen och jag är väldigt glad. Hemmapremiär med mycket publik, fint väder och en 3–0 vinst, avslutar Tor-Arne Fredheim.

MATCHFAKTA

Västerås SK - Akropolis IF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 (33) Karwan Safari (straff), 2-0 (52) Karwan Safari, 3-0 (81) Douglas Karlberg.

Publik: 5 069.

Powered by Labrador CMS