Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Fortsatt tungt för VästeråsIrsta – föll mot nästjumbon

Det går fortsatt tungt i elitserien för VästeråsIrsta. Idag kom en ny förlust då man förlorade med 18–24 mot nästjumbon BK Heid. I och med förlusten är slutspelsplatsen i fara för VästeråsIrsta.

Publicerad

– Det är riktigt tungt och vi hade behövt två poäng, det är därför som det är riktigt tufft just nu, säger Ellenor Åström Nilsson.

Det har gått lite knackigt för er efter jul, hur ser du på er form?

– Jag vet inte varför, vi får inte riktigt till vårt anfallsspel. Men nu tyckte jag att vi fick till målvaktsspelet som vi haft problem med i några matcher, då var det lätt att skylla på en spelare. Nu tycker jag att det är framåt för allihopa.

Om vi går in på detaljer i anfallsspelet, går det för sakta?

– Ja absolut, det känns som att vi går ibland. När man sitter på bänken känns det som att de på planen går, sedan när man kommer in gör man likadant. Vi kommer inte på timing, vi kommer inte på ett och det blir ingen power i anfallsspelet. Vi får slita och passningarna sitter inte och det är mycket tekniska fel. Idag tycker jag att vi kommer till bra lägen men deras målvakt Josefin Wickström gör det bra.

Hur pass orolig är du för att ni ska tappa slutspelsplatsen?

– Jag tror på vårt lag och jag tror att vi tar en slutspelsplats, men det är klart att tankarna går. Det här var en match som vi hade hoppas att ta två poäng i. Nu möter vi Lugi som är ett topplag och man måste slita mot alla lag i år. Det kommer bli tufft men vi ska fixa det.

Hur ska ni ta er ur formsvackan?

– Vi får börja på träningarna och inte gräva ner oss så mycket. Det blir en frustration i hela laget och det gäller att vi gräver upp oss från den och ser framåt och ser på det positiva, avslutar Ellenor Åström Nilsson.

Powered by Labrador CMS