Marcus Dahlbom hade en svettig söndag i Piteå. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Första förlusten för VIK – Piteå vann med 4–0

VIK avslutade helgens norrlandsturné på sämsta sätt. VIK hade inte mycket att sätta emot Piteå som var klart bättre kunde vinna med 4–0.

Publicerad

Trots en mållös första period var det hemmalaget Piteå som hade taktpinnen i matchen. VIK kan bara tacka sin målvakt Marcus Dahlbom att inte Piteå ledde efter första perioden. Hemmalaget vann skotten med förkrossande 14–3 och då kan man förstå hur mycket Dahlbom fick slita i VIK–kassen.

Men i den andra perioden fick Piteå till sist hål på Dahlbom då man gjorde både 1–0 och 2–0.

I tredje perioden fortsatte Piteå att producera mål. 3–0 kom direkt i inledningen av perioden genom Petter Mäkitalo, det var förövrigt Piteås andra mål powerplay. När sedan August Tornberg satte 4–0 var det spiken i kistan.

Tung förlust för VIK, men samtidigt inte mycket att säga om när Piteå vinner skotten med 44–19.

MATCHFAKTA

Piteå-VIK 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

Första perioden: -
Andra perioden: 1–0 (4.38) Emil Wrenman (Viktor Nilsson), 2–0 (11.32) Joakim Högberg (Magnus Isaksson, Olof Lundberg)
Tredje perioden: 3–0 (1.28) Petter Mäkitalo (Carl Becker), 4–0 (13.06) August Tornberg (Carl Becker)
Skott: 44–19 (14–3, 14–7, 15–9)
Publik: 1 081