Vilt jubel efter att Elin Björkman avgjort matchen mot Sirius. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Elin Björkman matchvinnare för Rönnby

Västerås Rönnby tog en ny seger i Svenska Superligan när man under onsdagskvällen drog det längsta strået i mötet med Sirius hemma i Bombardier Arena. Efter att matchen gått till förlängning visade lagkaptenen Elin Björkman vilken vinnarskalle hon har när hon frälste Rönnby med att avgöra tillställningen med sitt 4–3 mål.

Publicerad

Rönnby fick en smakstart på kvällens hemmamatch. Efter 5.44 av första perioden satte Angelica Nordfeldt 1–0 framspelad av Elin Björkman. Men Sirius var långt ifrån ofarliga och gjorde det svårt för Rönnbys backar.

I andra perioden kvitterade Sirius till 1–1. Men Rönnby tog snabbt tillbaka ledningen när Nordfeldt tryckte in 2–1 med ett snyggt avslut. Efter 11.53 utökade Rönnby till 3–1 med Emma Hellberg som målskytt. Sirius kändes fortfarande farliga när de fick sina chanser i anfallszon, med tur och skicklighet höll Rönnby rent under resterande tid av perioden.

I tredje var det Sirius som startade bäst och fick en snabb reducering efter 1.41. Sedan turades lagen om att skapa chanser och det var en match i publikens smak. Efter 12.13 kom även kvitteringen efter ett riktigt viljemål av Klara Molin. Målet blev startskottet på en rejäl tempohöjning från Rönnbys sida. Men tyngt och fart vaskade Rönnby fram ett antal chanser som borde ha resulterat i ett vinstmål. Men publiken fick vänta till förlängningen innan Rönnby skulle avgöra tillställningen. Återigen var det lagkaptenen Elin Björkman som iklädde sig rollen som matchhjälte då hon tryckte in 4–3 på egen hand. Elin Björkman summerar matchen på följande sätt.

– Jag tycker att Sirius gör det jättebra. Jag vet inte vad det beror på men vi kommer inte upp i den nivå som vi kan. Men jag är jättenöjd med att vi får med oss två poäng från den här matchen.

Din kedja med Angelica Nordfeldt och Linnea Nilsson skapade en hel del chanser matchens igen om gör tre av lagets fyra mål, vilken nivå kom ni upp i ikväll?

– Jag vet att vi kan ännu bättre än det här, men vi får vara nöjda med de poäng som vi gör och i slutändan så blev det avgörande poäng. Men självklart får vi vara nöjda med det men jag tror att vi har mer att ge och det har vi bevisat tidigare under säsongen.

Kedjan hade ett jätteläge att punktera matchen innan Sirius kvittering. Jag tänker på Linneas ribbskott som Angelica satte returen i stolpen. Hur ser du på dubbelchansen?

– Vi hade nog chanser att avgöra innan dess, det var den här lilla skärpan som saknades och det genomsyrade nog matchen. Jag tycker inte att vi riktigt är där som vi brukar och då får vi vara nöjda med två poäng.

Men man såg på dig att du var riktigt sugen på att avgöra matchen.

– Det är självklart när det varit en insats som varit lite sådär är det alltid skönt att trycka dit den i slutet, det var riktigt skönt, avslutar Elin Björkman.

MATCHFAKTA

Västerås Rönnby – Sirius 4–3 (1–0, 2–1, 0–2, 1–0) Efter förlängningMålskyttar Rönnby: Angelica Nordfeldt 2, Emma Hellberg, Elin Björkman