Skadekris. Filip Tronêt – en av alla skadade VSK-spelare. ”Vi behöver förstärkningar”, säger VSK-managern Johan Mjällby. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Efter alla skador – Mjällbys krav på VSK

Obesegrade i sju raka matcher. Stora pengar på väg in. Allt borde vara frid och fröjd i VSK. Men en växande skadelista gör att drömmen om Superettan riskerar att gå i kras. "Vi behöver förstärkningar"

Publicerad

Vi letar spelare som kan tillföra något till truppen.

På måndag väntar tidig seriefinal i division 1 norra mellan VSK och serieledande Brage. Sedan väntar ytterligare tre matcher på två veckor för grönvitt innan sommaruppehållet.

Ett intensivt spelschema och en viktig period av säsongen. Då dras VSK med rejäla skadebekymmer. Flera nyckelspelare väntas inte kunna spela mot Brage och några av dem blir borta ytterligare matcher.

Managern Johan Mjällby är bekymrad över situationen och vill se nyförvärv under sommaren för att VSK ska kunna fortsätta drömma om Superettan.

– Ska vi fortsätta vara med i toppen och slåss om de högsta placeringarna så behövs förstärkningar. Min förhoppning är att vi i alla fall får in två, tre nya spelare som håller hög nivå. Det behöver vi för att ha en konkurrensbar trupp, säger han och tillägger:

– Grabbarna har gjort ett jättebra jobb, men nu behöver de hjälp. Sen behöver vi bli fler för att kunna bedriva effektiva träningar. Idag är vi 12, 13 man och det är för lite.

Vilka positioner behöver framför allt förstärkas?

– Det vill jag inte gå ut med. Men visst, vi har lite skador på mittfältet och på forwardsidan. Men vi letar i alla lagdelar. Det är svårt att säga vad vi kommer ramla på. Vi letar spelare som kan tillföra något till truppen.

Under VSK Fotbolls extrainsatta årsmöte i måndags presenterades budgeten för 2017. Hur mycket pengar VSK får genom Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United avslöjades inte. Men däremot visade budgeten att klubben valt att satsa tre miljoner kronor extra under året. Pengar som ska gå till A-laget, marknadssidan och ungdomsverksamheten.

Under de senaste veckorna har en provspelare tränat med klubben. Nämligen Rodrigo Britto de Toledo, eller "Pato", som närmast kommer från division 3-klubben IFK Stocksund.

– Han är skicklig med boll och en bra målskytt. Men det är mer en breddspelare. Vi får se om vi kommer överens med honom, säger Mjällby.

VSK-managern betonar också vikten av att få in unga talanger från närområdet i klubben.

– Spelare som kanske inte får så mycket speltid redan nu, men som är spännande och som vi vill få in i kvalitativ träning. Innan de försvinner från Västmanland.

Skiljebo SK går just nu väldigt starkt i division 2. Men att plocka in spelare därifrån tror inte Johan Mjällby är möjligt.

– De går för serieseger. Och då tror inte jag att det är aktuellt för nån av deras spelare att ta det steget just nu. Men självklart tittar vi mot de lokala klubbarna, säger han.

På måndag väntar Brage. Är tre poäng ett måste för att ni ska kunna vara med och slåss om seriesegern?

– Ja, med tanke på att Brage är sju poäng före just nu så har vi inte har råd att förlora. Men Brage håller Superettan-nivå, så vi måste göra vår bästa match för säsongen om vi ska besegra dom.

Det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli. Då får klubbarna värva spelare igen.

VSK:s långa skadelista

Mikael Gustafsson – höftproblem. Tvingats sluta.

Jonathan Häll – långtidsskadad

Joakim Häll – långtidsskadad

Filip Tronêt – problem med hälen. Hoppas vara tillbaka innan uppehållet.

Boris Ljevar – möjlig bristning i ljumsken. Sannolikt borta en längre tid.

Koyar Salimi – möjlig sträckning baksida lår. Osäkert hur länge han blir borta.

Robin Blommé – småskadad. Aktuell mot Brage.

Simon Johansson – problem med en fotled. Osäkert hur allvarligt. Aktuell mot Brage.

Powered by Labrador CMS