Idag gör Madelene Backlund comeback på innebandyplan för Västerås IBS i Allsvenskan. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Drömvärvning av Västerås IBS – Backlund gör comeback

Västerås IBS har svarat för en fin säsong i den västra allsvenskan. Just nu parkerar laget på en andra plats endast tre poäng efter serieledande Lockerud Mariestad. Nu meddelar klubben att man gjort klart med en riktig supervärvning då Madelene Backlund ansluter till truppen.

Publicerad

Västerås IBS har överraskat rejält med att ligga med i toppen av allsvenskan. I jakten på en kvalplats till SSL har man fått ett meriterat nyförvärv i Madelene Backlund. Den sylvassa 26-årige forwarden har inte spelat sedan säsongen 14/15. Då gjorde Backlund stor succé i Rönnby och fick bland annat utmärkelsen Årets Forward.

Backlund vann den totala poängligan i grundserien med 81 poäng (40+41), gjorde 23 poäng i slutspelet och tog sitt Rönnby till SM-silver.

– Det känns väldigt kul. Jag har tränat med dem sedan i höstas och nu känner jag mig redo att prova spela lite. Och tycker att det är såpass kul att jag ändå är beredd att lägga ner den tiden på innebandyn som krävs nu resten av säsongen, säger Backlund till Innebandymagazinet.

Backlund väntas spela redan i dagens hemmamatch mot Linköpings IBK. Matchen spelas i Kristiansborgshallen och startar kl 15.00.

Powered by Labrador CMS