Drömmen om Superettan krossad

Drömmer om att nå kval är över. Detta efter att VSK förlorade måstematchen borta mot Akropolis IF med 2–0. – Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek där vi borde gjort mål, sen blev det en kalldusch med deras mål, säger försvarsspelaren Calle Svensson till lagets hemsida efter matchen.

Efter dagens förlust kan inte ens högra makter hjälpa VSK att nå kvalplatsen. Foto: Stefan Lindgren

VSK inledde matchen bra borta mot Akropolis IF och ägde matchen under den första halvleken. Trots spelövertaget lyckades grönvitt, som idag spelade i svarta tröjor inte göra något mål.

Istället var det hemmalaget som tog ledningen strax innan halvtid när Maldin Ymeraj placerade in 1-0 invid första stolpen.

– Efter det kom vi inte upp i nivå och vi skapade inte de heta målchanserna, säger Calle Svensson.

VSK fortsatte äga boll under den andra halvleken men de klara målchanserna uteblev även nu. I slutminuterna kunde istället Akropolis och Eyasu Alemayehu punktera matchen med 2-0 och därmed är kvaldrömmen borta för VSK.

– Det känns inte riktigt som att vi räcker till över 90 minuter, Akropolis försvarade sig bra.

Nu återstår tre matcher i norrettan. Matcher som för VSK:s del är helt betydelselösa. Drömmer om att kvala till Superettan är krossas.

Men VSK-spelarna lovar ändå att ta uppgiften på yttersta allvar säsongen ut.

– Det gäller först och främst att studsa tillbaka till att vinna matcher. Oavsett om det gäller en Snickers eller Superettan så går vi in för att vinna, det blir inget annorlunda med matcherna som återstår, säger Calle Svensson till klubbens hemsida.