Snart kan Rönnby få spela i en helt ny innebandyarena. Foto: Stefan Lindgren

Då presenteras nya innebandyarenan

Innebandyklubbarna i Västerås har länge efterfrågat en ny arena. Nu är det nära. Den 18 december kommer Västerås stad att presentera ett förslag. – Det känns som en milstolpe i den här sega frågan, säger Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

Publicerad

Innebandyklubbarna i Västerås har länge efterfrågat en ny arena.Nu är det nära. Den 18 december kommer Västerås stad att presentera ett förslag. – Det känns som en milstolpe i den här sega frågan, säger Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

Redan i våras berättade Hans Stergel (C) i en intervju med Västerås Tidning att planerna för en ny innebandyarena i Västerås var långt gångna. Då hoppades han att ett första spadtag skulle kunna tas innan 2017 var slut.

Nu är det bara veckor kvar på året men inget besked om spadtag har ännu kommit.

– Det drog ut ytterligare på tiden på grund av upphandlingsregler, berättar Stergel.

Däremot avslöjar han att beslutet nu är nära. Den 18 december kommer planerna att offentliggöras. Sedan väntas bygget starta i augusti 2018.

– Jag hoppas att arenan ska stå färdig någon gång under andra kvartalet 2019, säger han.

För Hans Stergel är innebandyarenan en viktig fråga.

– Innebandy har sin vagga här i Västerås och länet. Dessutom är innebandyn en av de mest expansiva sporterna vi har i Sverige just nu, säger han.

Den nya innebandyarenan väntas rymma mellan 1 200 och 1 300 åskådare och kommer att byggas på grusplanen mellan Friskis och Svettis och Bombardier Arena på Rocklunda.

Ny utomhusarena för friidrotten

När planen för innebandyarenan är sjösatt blir nästa projekt en ny utomhusarena för friidrotten.

– Arosvallen kommer att avverkas för exploatering av bostäder. Då kommer vi istället att bygga en modern utomhusarena för friidrotten på Apalby, säger Stergel.

Tanken är att arenan ska ligga precis norr om den gamla övningsbanan.

Därefter hoppas kommunen kunna inleda projekteringen för en ny Friidrottshall. Även den placerad på Apalby.

Powered by Labrador CMS