Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Conny Strömberg: "Vi borde ha gjort tre mål till"

VIK har fått en kanonstart på kvalserien till Hockeyallsvenskan. Idag vann man med 3–1 över Borlänge i en match som blev riktigt spännande. VIK hade många lägen att punkterar match i powerplay, det var något som Conny Strömberg var lite besviken över.

Publicerad

– Jag tycker att vi spelade så där, vi hade massa powerplay och jättemånga lägen och borde ha gjort minst två eller tre till för att vara nöjda, säger Conny Strömberg till Västerås Tidning och fortsätter.

– Vi hade otroligt mycket chanser och skulle ha avgjort matchen där, vi gjorde bara ett må och skulle ha gjort minst tre.

Vad var det som hackade i ert powerplay?

– Vi hade chanser men pucken stod på kant, som jag säger skapade vi otroligt mycket chanser och skulle haft mycket mer mål. Men vi får tänka på att vi skapade chanser.

Ni inledde matchen på ett strålande sätt, kanske den bästa inledningen den här säsongen?

– Ja då var det bra, de kändes som att de hade lite respekt. Men sedan höjde de sig i spelet. Vi var så där i egen zon och jag tycker att vi har lite att jobba på där, vi släpper till för lätta målchanser och det är något vi måste jobba på.

På något sätt håller ni ändå tätt?

– Det är målvakten som gör det, jag tycker att vi kan komma upp i försvarsspelet i egen zon. Vara lite mer aggressiva och inte ge dem så många målchanser, det blir lite väl mycket. Vi får ta och snacka ihop oss om det där, men i det stora hela får vi vara hyfsat nöjda.

Publikstödet var magiskt, hur kul är det att spela inför den här publiken?

– Det är helt underbart och man hör dem hela tiden och man blir extra taggad, det är skitroligt.

Hur ser du på fortsättningen nu när ni fått en kanonstart på kvalserien?

– Vi tar bara en match i taget, nu ska vi åka till Huddinge. Jag hörde att de slog Västervik idag så det blir en ny match där och vi får ta det därifrån och göra en bra match, avslutar Conny Strömberg.

Powered by Labrador CMS