Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Chockstarten fällde VIK

VIK Hockey åkte på en svidande 2–4 förlust i allettan mot topplaget Piteå. Trots övertag i skotten lyckades inte VIK ta sig ifatt efter Piteås chockstart av matchen.

Publicerad

VIK inledde piggt och redan i första bytet höll nyförvärvet Conny Strömberg på att sätta 1–0 till VIK. Men istället för hemmamål gjorde Piteå 0–1 efter 1.04. Tre minuter senare var det dags för 0–2 då Carl Becker hittade rätt bakom Marcus Dahlbom i VIKs mål. Men VIK skulle få chansen i powerplay och där gjorde Jesper Appel sitt första mål i VIK-tröjan. VIK fortsatte att spela bra offensivt men hade svårt att få ordning på spelet i egen zon. Efter 13.23 fick Dahlbom återigen se sig överlistad då Oscar Öhman gjorde 1–3 till Piteå.

– Det var en halvbra första period. Vi spelade bra anfallshockey men sämre i egen zon, det var mycket felpass och det var rörigt och de fick energi av det. De utnyttjade våra misstag och hängde dit puckarna, säger Jesper Appel.

Piteå hade mycket trafik framför Dahlbom i hela matchen, var det något som ni pratade om i pauserna?

– Backarna måste boxa ut så att Dahlbom får fri sikt men även ligga närmare skytten. Men framför allt att åtgärda det som gör att de får sina skottlägen. Det var det som vi tryckte på i paus.

Var det för enkla mål som de fick i första perioden?

– Ja de fick tid att sikta in skotten och ta sig in till kassen. Vi var lite för klena där och det var det som vi torskade på idag.

Ni vinner skotten i första med 16-6, borde ni haft bättre utdelning?

– Anfallsspelet var det inget fel på, vi kanske kunde ha hängt något mer men anfallsspelet fungerade bra. Det var i egen zon som vi torskade matchen.

Ni startade bra även i andra perioden, sedan avtog det. Håller du med?

– Andra perioden slutade 0–1 till dem och det var inte godkänt. Men vi kom undan med ett mål. I tredje blev det lite mer jaga för att vi skulle få in puckar. Så blir det om man ska vända en match och samtidigt måste man gå fram och chansa på att göra mål. Även där skapade vi mycket men hade inte det där lilla extra för att trycka in pucken.

Du blev utsedd till matchens lirare i VIK, var det din bästa match i VIK-tröjan?

– Ja både och, jag var också delaktig i egen zon. Det var väldigt rörigt och de gjorde det svårt för oss med långa pass och man blev väldigt trött i bytena. Men annars så kändes det bra och det var kul med min första kasse.

Du hade speltid i powerplay, hur känns det att ha fått in Conny Strömberg i den spelformen?

– Conny vet vad han gör och är specialist där, det är bara att lyssna och stå där han vill att man ska stå så får vi hoppas att det lönar sig.

Hur ser du på söndagens match mot Örnsköldsvik, är det skönt att den kommer så snabbt inpå förlusten?

– Det är klart att revanschlusten är hög med en ny match direkt efter. Nu vill man bara hem och sova och hit igen och snöra på sig skridskorna och ut på isen, avslutar Jesper Appel.

MATCHFAKTA

VIK – Piteå 2–4 (1–3, 0–1, 1–0)


Första perioden: 0–1 (1.04) Isak Ahrling (Alexander Selin, Olov Lundqvist), 0–2 (4.01) Carl Becker (Olov Lundqvist, Isak Ahrling), 1–2 (5.10) Jesper Appel (Jesper Johansson, Fredrik Johansson), 1–3 (13.23) Oscar Öhman (August Tornberg)
Andra perioden: 1–4 (10.35) Carl Becker (Petter Mäkitalo, Olov Lundqvist)
Tredje perioden: 2–4 (14.48) Johan Skiöld (Fredrik Hetta, Kenny Källström)
Skott: 16–6, 6–11, 13–6
Publik: 2 358

Powered by Labrador CMS