Elin Cederroos tog sin snabbaste seger som proffs i fredags natt, Redan i första ronden öppnade hennes blixtrande vänsterkrok upp motståndaren Elene Sikmashvilis högra ögonbryn och matchen var över. Här ses kombattanterna på invägningen kvällen före match. Foto: Rapid Promotions

Cederroos fortsatt obesegrad som proffs

BK Rapids Elin Cederroos stormar fram i boxningsringen. Tredje raka proffssegern i spanska Valencia i fredags natt blev också den enklaste. Redan i den första ronden var det klart. – Min vänsterkrok satt, säger 33-åringen.

Publicerad

Elin Cederroos fortsätter att imponera under sitt första år som professionell boxare.

Det var tänkt att bli den klart tuffaste utmaningen hittills – mot betydligt mer rutinerade georgiskan Elene Sikmashvili. Men Rapidboxaren gjorde processen kort med motståndaren i den tv-sända galan i spanska Valencia.

I en match som var satt till att gå över åtta ronder – blev det inte ens en hel rond.

– Jag hade räknat med att hon skulle vara tuffare, säger den hittills obesegrade BK Rapid-stjärnan.

Elin Cederroos berättar själv om matchen i ett mejl till Västerås Tidning:

– Jag var lite spänd. Ville så mycket. I första ronden skulle jag hitta avståndet och tajmingen och släppa lite nerver. Men hon klev in och försökte boxas så jag släppte bakre handen fint efter ett par jabbar. Och det gillade hon inte. Men hon klev in igen och då satt min vänsterkrok som öppnade upp höger ögonbryn och matchen var över.

Västeråsboxaren fortsätter:

– Klart det är speciellt att avsluta i första ronden, men jag ville mer. Jag hade räknat med att hon skulle vara tuffare med sina 16 matcher, varav fem vinster på KO.

Efter en semesterdag i Spanien i går bär det av hemåt till Västerås idag igen.

– Efter lite semester ihop med barnen nu i veckan blir det sen hård träning och fokus mot nästa fight. Inget är bokat ännu, men det finns förhoppningar om att få till något i slutet av juni, avslutar Elin Cederroos.

Ännu obesegrad på proffsscenen.

Elin Cederroos direkt efter den blixtsnabba segern mot georgiskan Elene Sikmashvili. Foto: Rapid Promotions
Powered by Labrador CMS