Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

BK30 vann premiären efter en stark vändning

BK30 vann lördagens seriepremiär i elitettan efter att man svarat för en stark vändning i hemmamatchen mot Mallbacken. Segersiffrorna skrevs till 3–2 efter att Eilish McSorley Avgjort matchen i den 74:5 minuten. – Det var fruktansvärt skönt, säger BK30:s tränare Jörgen Nyberg till Västerås Tidning.

Publicerad

BK30 fick en mardrömsstart i premiären på Ringvallen. Redan efter två minuters spel hade gästande Mallbacken gjort 0–1 vilket gjorde att BK30 blev stressade inledningsvis.

– Det var lite trevande med premiärnerver i första halvlek. Mallbacken gjorde mål efter två minuter efter ett felpass från oss som blev ett ihopslag och så seglade bollen över målvakten och efter det blev det lite stressigt, säger BK30:s tränare Jörgen Nyberg och fortsätter.

– Sedan kvitterade vi i 11:e minuten efter ett riktigt fint anfall där vi kom runt på kanten genom vår nye amerikanska Caroline Murray som hittade Elvira Gustafsson, det var ett riktigt fint anfall.

Mallbacken gör sedan 1–2 i den 26:e minuten efter att man tagit tillvara på en ribbretur. BK30 har lägen att kvittera i den andra delen av första halvlek men lyckas inte få in bollen.

– Vi fick prata ihop oss inför andra halvlek och sedan fick vi utdelning i den 64:e minuten då vi kvitterade. Sedan tryckte vi på och gör Eilish McSorley 3–2 efter en stenhård nick efter en hörna.

BK30 lyckades att hålla undan och bärga en viktig premiärseger.

– Det var lite nerver i slutet då vi inte fick bort bollen när de lyfte in. Men det var ganska kontrollerat i andra halvlek, avslutar Jörgen Nyberg.

MATCHFAKTA

BK30–Mallbackens IF 3–2 (1–2)


Målen: 0–1 (2) Susanne Skålberg, 1–1 (11) Elvira Gustafsson, 1–2 (26) Elsa Gustafsson, 2–2 (64) Hannah Claesson, 3–2 (74) Eilish McSorley

Powered by Labrador CMS