Besvikelse i Rönnby efter Dalen-mötet: "En glädjedödare"

Bottenlaget IBK Dalen från Umeå fick Rönnby Västerås på fall. Gästerna avgjorde matchen i slutet av den tredje perioden där man fastställde slutresultatet till 2-4 efter att man satt det sista målet i tom bur. Rönnby Västerås tränare Jimmy Gunnstedt var allt annat än nöjd med matchen. – Det är bara att gratulera Dalen, det bara nöter på och siffrorna talar sitt tydliga språk, säger Jimmy Gunnstedt.

  • Publicerad 18:08, 7 okt 2017

MATCHFAKTA

Rönnby Västerås – IBK Dalen 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)

Målskyttar Rönnby Västerås: Linnea Nilsson, Elin Björkman

Efter en fin start på årets säsong med tre segrar under de fyra inledande omgångarna svarade Rönnby Västerås för en svag insats i lördagens hemmamatch mot IBK Dalen. Dalen som låg i botten av tabellen inför dagens match bjöd inte upp till något skönspel, men ett spel som gjorde det svårt för Rönnby Västerås att skapa de heta chanserna. 

Matchen var en jämn historia som avgjordes i slutminuten av den tredje perioden då Dalen gjorde 2-3 efter att Rönnby Västerås precis hade klarat av ett boxplay. I jakten på kvitteringen plockade hemmalaget ut målvakten Felicia Johansson vilket straffade sig denna gång. Dalens Jessica Lidberg fastställde slutresultatet till 2-4. 

Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt var av förklarliga skäl besviken efter matchen.

– På hemmaplan tycker jag att vi ska bjuda till och ha lite tryck i benen, och sätta på det spel som vi är duktiga på. Vi visade inget av det idag. Jag försökte att ta det i snacket mellan den första och andra perioden, att vi skulle vakna till liksom. Det blev bättre framåt men det fortfarande mycket som saknades som tjejerna har visat i de tidigare matcherna. Vi är på gång med något stort och det är tråkigt att tjejerna inte bjuder till på det vi har kommit överens om.

Anser du att det var ett fall tillbaka?

– Ja det tycker jag definitivt att det var, det var en glädjedödare. Det är bara att gratulera Dalen, det bara nöter på och siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi var annars ganska jämna, Dalen hade ungefär lika många chanser som oss och vi skapade inte jättemycket då vi inte var på tårna.

Hur ser du annars på er inledning av säsongen, är du nöjd?

– Vi har gått riktigt bra och vi har satt vårt grundspel och det nya spelet som vi har gjort i ordning med växelstöt med mera. Idag visade vi inget av det och det är riktigt tråkigt. Det fanns inte ett spår av det, ofta kan det vara att man har en dålig dag när man inte sätter grundspelet. Nu gör vi helt andra saker som jag inte känner igen, då är det något annat som är fel.

Finns det något positivt att ta med sig från matchen?

– Man kan alltid ta med sig något. Vi försökte att bita ihop och knyta näven. Men vi har haft en tung träningsperiod med mycket matcher och träning och det är många tunga ben, men det är inget som skall störa oss egentligen. Vi får hoppas att det här blir en tändvätska för oss.

Vad väntar närmast för laget?

– Det blir en blåkörning på måndag, det blir en riktig gristräning. Sedan har vi Linköping i nästa match och då hoppas jag att vi kan komma med stor revansch, avslutar en besviken Jimmy Gunnstedt.

Rönnbytränaren Jimmy Gunnstedt. Foto: STEFAN LINDGREN

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING