På grönbete. Bandylegendaren Andreas Bergwall är ny under ett av sina träningspass med VSK Fotboll. Foto: VSK Fotboll×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Bergwall klar för VSK – i fotboll

VSK året runt. För Andreas Bergwall mer aktuellt än för någon annan. Bandylegendaren är klar som tredjemålvakt i VSK Fotboll i Norrettan. – Jag tycker väl att det har gått helt okej, säger 43-åringen om sina första träningspass.

Publicerad

Från is till gräs. Det är en av Fotbollssveriges mest oväntade värvningar.

Sveriges meste landslagsman i bandy Andreas Bergwall har sedan i mitten av juni tränat med VSK Fotboll och innan övergångsfönstret stängde skrev klubben även in honom som spelare. Bergwall är därmed VSK Fotbolls tredjemålvakt.

– Det kanske har blivit uppåt tio gånger nu. Jag har åkt ner varje gång Mjällby (Johan, VSK-managern) har kallat, säger Bergwall med ett flin till VSK Fotboll.

Bergwall, med bland annat fem SM-guld och sju VM-guld på sin digra meritlista som bandyspelare, har faktiskt ett förflutet även som fotbollsmålvakt – i Dingtuna Gif och Tillberga IK.

– Men det är rätt många år sedan nu, säger han. Men jag tycker väl att det har gått helt okej, säger 43-åringen efter sina inledande träningspass med fotbollsgänget.

VSK gör detta för att inte hamna i samma situation som hösten 2016. Då var samtliga målvakter skadade samtidigt och i säsongens avslutande matcher tvingades bland andra lagkaptenen Boris Ljevar ta plats mellan stolparna.

Bergwall är registrerad som spelare för VSK, men något kontrakt skrivs inte förrän det skulle bli aktuellt med spel.

– Om någon av de andra målvakterna (Alexander Lundin eller Daniel Svensson) blir sjuk eller skadad har de inget bakom, och då blir det ett avtal. Jag har inga tankar på spel, men det är jäkligt kul att se hur de arbetar i en annan sport, om jag kan ta med mig något till bandyn. Jag har även varit i kontakt med AIK:s målvaktstränare (Thomas Thudin) och ska åka dit och kika, säger Andreas Bergwall till Sportbladet.

VSK fotboll har nu registrerat Andreas Bergwall som spelare

På frågan om att jämföra fotbollen och bandyn svarar han:

– Närspelet blir kanske något lättare i fotboll med större boll. Men i det stora är det minst lika svårt med fotboll, ett skott från straffområdet är tuffare här, säger 43-åringen med ett garv till VSK Fotboll.

Andreas Bergwall kör parallellt med fotbollsträningen även full försäongsträning för Mesta mästarna. På något mer halt, men vant, underlag.

Powered by Labrador CMS