×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Bekräftat: Vigge klar för United - så mycket uppges VSK få

Under kvällen bekräftades det att Victor Nilsson Lindelöf spelar för Manchester United nästa säsong. Därmed kan VSK räkna med miljonregn.

Publicerad

Benficaproffset och tidigare VSK:aren Victor Nilsson Lindelöf har gjort kometkarriär. Han rankas som en av Fotbollseuropas största mittbackstalanger och han har tagit en fast plats i det svenska landslaget.

Redan i januari började det ryktas om att storklubben Manchester United var intresserad av 22-åringen. Men då blev det aldrig någon affär och Vigge skrev istället på ett nytt kontrakt med Benfica.

Men så fort säsongen tog slut nu i maj blossade ryktena upp igen. Victor själv har duckat alla frågor om en eventuell flytt. Men framförallt Portugisisk media har ändå uppget att affären ska vara så gott som klar.

Under lördagskvällen kom så Sportbladet med uppgifterna att Victor Nilsson Lindelöf åker till Manchester för att slutföra affären direkt efter landskampen mot Norge på tisdag.

Bara timmar senare kom beskedet från England: Victor Nilsson Lindelöf är klar för den engelska storklubben. Det bekräftas på Manchester Uniteds hemsida.

Enligt Expressen och Aftonbladet landade övergångssumman på 35 miljoner euro, alltså drygt 340 miljoner kronor. En summa som uppges kunna växa med ytterligare 100 miljoner tack vare flera klausuler i kontraktet.

Aftonbladet skriver också att affären kommer att ge VSK Fotboll 10 miljoner kronor. Plus solidaritetsersättning på uppåt 10 miljoner kronor.

Tillsammans med den tidigare uppgörelse som VSK, enligt mediauppgifter, uppges ha gjort med Benfica på cirka 3 miljoner Euro, 30 miljoner kronor, skulle slutsumman vid försäljningen alltså hamna på i mellan 40 och 50 miljoner kronor för grönvitt. Inte illa för en division 1-klubb som för bara nåt år sedan befann sig i ekonomisk kris.

VSK Fotboll har kallat till ett extra medlemsmöte den 19 juni. Där kommer klubbens nya budget att vara en av punkterna.

Fotnot: Artikeln uppdateras löpande med senaste uppgifterna

Victor Nilsson Lindelöf

Födelsedatum: 17 juli 1994 (22 år)

Födelseort: Västerås

Längd: 186 cm

Klubb: Benfica

Tröjnummer: 14

Position: Försvarare

Kontraktslut: 2020

Klubbar:

IK Franke, Västerås IK, Västerås SK (2007–2012), Benfica (2012–2017), Manchester United (2017–)

Landskamper:

Sverige U17: 5 0 (0)

Sverige U19: 17 0 (0)

Sverige U21: 13 0 (0)

Sverige: 11 0 (1) SM (GM)

Powered by Labrador CMS