Efter den tunga förlusten mot Brage var det ett revanschsuget VSK som åkte till Solna igår kväll för att möta Vasalund. Men det slutade med en ny förlust. Foto: Sandra Fonnisson/arkivbild

Andra raka förlusten för VSK - tappar i tabellen

VSK Fotboll, BK30 och Gideonsberg var alla i farten i helgen. Resultatet blev två tunga förluster - och en enormt viktig trepoängare.

Vasalund - VSK Fotboll 3-2 (3-0), div 1 norra, herr

VSK åkte till Solna igår kväll för att försöka studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Brage i förra omgången. Men mittenlaget Vasalund, med Västeråsaren Kalle Karlsson som tränare, ville annorlunda. Redan efter 33 minuter stod det 3-0 på resultattavlan till hemmalaget.

Efter två byten i paus reste sig VSK i andra halvlek och reducerade två gånger om. Först genom ett av säsongens nyförvärv Alex de Carolis, sedan genom Karwan Safari. På tilläggstid fick sedan Filip Tronet chansen att spela hem en poäng till VSK, men en strålande målvaktsparad gjorde att grönvitt istället fick vända hem med noll.

Andra raka förlusten innebär att VSK nu tappar till en tredjeplats i tabellen. Brage toppar fortsatt överlägset medan Umeå är ny tvåa, två poäng före VSK. För att kunna nå Superettan krävs minst en andraplats, vilket innebär kval.

VSK har två matcher kvar innan uppehållet. Nyköping hemma (8/7) och Umeå borta (16/7).

Kungsbacka - BK30 4-2 (1-2), Elitettan, dam

Nykomlingen BK30 har gjort en lysande säsong hittills i damernas näst högsta serie Elitettan. Innan helgen match hade man fem raka utan förlust. Men mot topplaget Kungsbacka räckte man inte riktigt till.

Det trots att BK30 gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning efter två fullträffar av amerikanskan Alana Anne Smith. Man höll sedan hemmalaget stången ända fram till den 74:e minuten då kvitteringen kom. Sedan orkade tyvärr inte BK30 hålla emot längre och matchen rann iväg till en 4-2-förlust.

Men trots förlusten vilar västeråsklubben tryggt i mitten av tabellen med hela tio poäng ned till strecket. Även BK30 har två matcher kvar innan uppehållet. AIK hemma (8/7) och Växsjö borta (15/7).

Gideonsberg - Selånger 3-1 (1-1), div 1 norra Svealand, dam

Västeråsklubben Gideonsberg ligger pyrt till i botten av tabellen. Men i helgen kom så säsongens andra seger och tre enormt viktiga poäng in på kontot. Izabelle Lundqvist, Malin Magnusson och Linnéa Hellblom Björn stod för Gideonsbergs mål. Klubben har nu fem poäng upp till säker mark när serien tar uppehåll en månad.