Amelie Nilsson sköt segern åt Västerås Basket Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Amelie Nilsson sköt segern åt Västerås Basket

Under söndagen vann Västerås Basket över Oskarshamn när fortsättningsserien rullade vidare. Efter att ha varit i ledningen i stora delar av matchen kunde comebackande Amelie Nilsson säkra segern mitt sitt sylvassa skytte. Segersiffrorna skrevs till 65–56.

Publicerad

Efter halva matchen hade Västerås skaffat sig en trygg ledning. Men under den sista perioden kom Oskarshamn närmare och närmare. Västerås tog sig tillbaka till en trygg ledning genom Amelie Nilsson fina straffskytte.

– Det sköns skönt att vara tillbaka och jag har alltid trivts bra när jag spelat här, det är en bra klubb, säger Amelie Nilsson.

Ni hade en välförtjänt ledning efter halva matchen, hur ser du på er första halva?

– Det var för att vi spelade som vi gjorde med stort självförtroende och trodde på oss själva och gjorde det som vi skulle. Sedan tror jag att det gick upp för oss att det såg bra ut och blev kanske lite för stela. Vi kanske inte är vana att ha den typen av kontroll i en match.

Ni tappade i princip allt i den sista perioden, vad var det som hände?

– Jag tror att det är för att vi inte är vana, vi blev lite nervösa och tänkte kanske att man inte ville göra misstag. Så det blev bara lite stelt och stillastående där vi tittade på varandra och hoppades att någon annan skulle ta för sig.

Du gjorde comeback idag och bidrog i högsta grad till segern med dina 22 poäng, bland annat genom att sänka sex straffkast när Oskarshamn var på väg ifatt, hur skönt var det?

– Det var viktigt, men jag satte inte bollarna i början. Det var skönt och det kändes att nu jäklar, skrattar Amelie Nilsson.

Vad tror du om fortsättningen i serien?

– Jag förväntar mig att vi ska gå för vinst i alla matcher. Det ser bra ut på träningarna, det är tufft och en liten annan attityd. Det här tror jag på, avslutar Amelie Nilsson.

MATCHFAKTA

Västerås Basket – Oskarshamn 65 - 56 (21-12, 17-8, 13-18, 14-18)

Poänggörare Västerås Basket: Amelie Nilsson 22, Kajsa Carlsson 16, Karin Fahlbeck Carlsson 10, Emelie Spate 5, Jasmine Abdelkader 5, Matilda Roos 3, Jasmine Gutenberg 2, Elsa Karlsson 2 

Powered by Labrador CMS