Oskar Linnros. Foto: Noah Agemo

Linnros klar för Cityfestivalen

Oskar Linnros blev idag klar för sommarens Cityfestival. Nu är det musikaliska startfältet på stora scenen i det närmaste komplett.

Förra året gästades Mimerscenen av Daniel Adams-Ray och i år besöker andra halvan av Snook Västerås Cityfestival. På lördagen den 1 juli klockan 21.30 står Oskar Linnros på scen, direkt efter hemmasonen Promoe.

Oskar Linnros har alltid vandrat längst fram på en egen väg, ständigt med nya idéer om hur musik på svenska kan låta. Som Grammisbelönad rappare i duon Snook, som en av grundarna till electro-akten Maskinen och som komponerande producent åt bland andra Seinabo Sey, Timbuktu och Veronica Maggio. Efter två succéalbum som soloartist med både grammisnomineringar och platinaförsäljningar 2010 och 2013, släpptes nyligen den fristående singeln Sitter på en dröm, ett samarbete med Daniel Adams-Ray.

Nu återstår bara en pusselbit till stora Mimerscenen för arrangörerna. Det är en DJ-akt – enligt uppgift med hög dignitet – som ska fortsätta förgylla lördagskvällen efter Linnros.

Västerås Cityfestival pågår 29 juni–1 juli.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.