Sinfoniettan och övriga Västmanlandsmusiken får en ny direktör. Foto: Jonas Bilberg

Han blir ny direktör för Västmanlandsmusiken

Västmanlandsmusikens styrelse har idag utsett tillförordnad direktör Michael Käck till ordinarie direktör för Västmanlandsmusiken från och med 11 april 2017.

Michael Käck blir nu direktör för Västmanlandsmusiken. Foto: Jonas Bilberg

Rekryteringsprocessen av ny direktör påbörjades i mitten av december 2016. Ledningsgruppen, som bestod av styrelsens arbetsutskott, kom efter samråd med de två andra medarbetargrupperna fram till att inte gå vidare med någon av de sökande kandidaterna i februari 2017. Skälen var flera men framförallt var bedömningen att ingen av kandidaterna skulle tillföra något som kompetensmässigt inte redan finns inom organisationen. En gemensam bedömning i alla tre grupperna var också att detta skapar möjlighet att hitta nya organisatoriska lösningar inom ramen för nuvarande organisation.

Arbetsgivarens förslag att utse Michael Käck har förhandlats enligt § 11 Medbestämmandelagen och de fackliga parterna har inte haft några invändningar mot detta.  

Styrelsens ordförande Anders Teljebäck:

– Michael Käck har lång och gedigen erfarenhet och kan Västmanlandsmusikens verksamhet efter tio år som kommunikationschef. Västmanlandsmusiken har en fantastisk verksamhet som byggs upp av skickliga medarbetare inom organisationens alla områden.
– Jag ser mycket positivt på att styrelsen tillsammans med representanter för medarbetarna och fackliga företrädare kommit fram till den här lösningen. Det ger oss stabilitet och gynnsamma förutsättningar att arbeta vidare utifrån.

Michael Käck, direktör:

– Efter många år i organisationen är jag stolt över att få axla uppdraget som direktör för Västmanlandsmusiken. Jag känner så starkt för den här fina verksamheten och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla den tillsammans med alla oerhört kompetenta medarbetare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.