Tre Västeråslag i final i ung entreprenörstävling

Det finns gott om e-handelsidéer bland unga i Västerås. När finalen av tävlingen Young E-business of the year avgjorde var tre av fem finalister från Västerås.

  • Publicerad 16:40, 13 nov 2017

E-handeln är på stark framfart i Sverige och för att uppmuntra fler ungdomar att starta ebutik har företaget Payson instiftat det årliga priset.

Under oktober fick ungdomar mellan 15 till 25 år möjlighet att presentera sina e-handelsidéer för chansen att vinna ett stipendium. Av totalt fem utsedda finalister var inte mindre än tre från Västerås.

– Det har varit fantastiskt att ta del av alla affärsidéer som har skickats in till oss. De är ett bevis på att Sverige är fullt av kreativa och digitala entreprenörer. Vinnaren Tempus Novum har en mycket smart idé som underlättar människors vardag. Affärsidén är unik, fyller ett behov som många har och juryn skulle personligen vilja använda den här tjänsten, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson, i ett pressmeddelande.

Tempus Norum från Bromma stod till slut som segrare i tävlingen, men på en fin andra-, fjärde- och femplats placerades sig Västeråsbidragen enligt följande:

2. ConeCup

Tävlingsdeltagare: Simon Höglund, Elvira Eriksson, Fredrik Roback, Ellen Ålund och Jakob Dalenbring.

Beskrivning: ConeCup tillverkar och säljer unika glasstrutshållare i olika former för alla som enklare vill njuta av sitt glassätande.

4. KeyMatrix

Tävlingsdeltagare: Alice Olsson, Daniella Josefsson, Lurin Ali, Albin Eriksson och Filippa Gustafsson.

Beskrivning: KeyMatrix vill sälja externa tangentbord anpassade för att digitalisera matematiken. Elever ska använda produkten för att kunna anteckna tal och formler smidigare på sina matematiklektioner.

5. Blind Zone

Tävlingsdeltagare: Bahara Ahmad Zada, Erik Engberg, Erica Rauhala, Claudia Bäckström och Sebastian Ahlström.

Beskrivning: Blind Zones unika mobilskydd förhindrar att andra kan se vad som syns på din skärm och på så sätt kan du skydda dig mot så kallad ”visual hacking”.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING