Mälardalens högskola storsatsar på ett nytt civilingenjörsprogram.

MDH storsatsar på uppdaterat civilingenjörsprogram

Till hösten lanseras en uppdaterad version av civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Det är den största satsningen som någonsin gjorts av ett civilingenjörsprogram på MDH och enligt branschen kommer det att finnas en stor efterfrågan på personer med kompetens inom både teknik och ekonomi.

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi är en femårig utbildning som står på tre ben – en teknikbas, matematik och industriell ekonomi. Unikt med programmet är dess fokus på att arbeta med förändring och förmågan att vara en drivande kraft i en organisation, redan från start. Att ha kunskap om tekniska system men samtidigt ha förståelse för ekonomi och mänskligt samspel är centralt.

Från och med andra året läser studenten en av tre inriktningar som en teknikbas: datavetenskap, energiteknik eller produkt- och processutveckling, vilket är nytt om man jämför med tidigare år.

– Programmet riktar sig till personer som vill jobba med teknik men inte bli tekniska specialister, utan som vill kunna arbeta i gränslandet mellan olika områden. Det är för personer som gillar att driva idéer och projekt och som tycker om att samarbeta och som skulle vilja göra det även på jobbet, säger Lucia Crevani, docent i företagsekonomi och projektledare för framtagning av programmet.

Programmet har designats i samarbete med näringsliv och offentlig sektor för att möta det kompetensbehov som finns i regionen.

– Den värld vi lever i blir än mer komplex och snabbrörlig vilket medför att det ställs större krav på samarbete mellan olika funktioner för att lyckas. Det gör att personer med en förståelse för både teknik, samhälle, organisation och ekonomi blir viktiga i utveckling och förändringsarbete, säger Erica Evensson, rekryteringspecialist på Mälarenergi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.