Ett svettigt nätverkande

Det finns många olika sätt att nätverka på. Det här gänget – som går under namnet ”Fredagsverket” – gör det på ett av de mer svettiga sätten. Nu firar de ett år i Westinghouse Arena. – Jag tror att det här är framtidens melodi att nätverka på, säger en av de hurtiga deltagarna, Alvin Teppans på Ove Andersson Bil.

  • Publicerad 12:33, 12 jun 2017

Här är deltagande företag i Fredagsverket

BDO: Helena Andersson 

Westinghouse: Pernilla Lindberg Eriksson 

ABB: Fredrik Ribba 

Nordea Företag: Olle Ökvist

Nordea Privat: Annie Broberg 

Plusab: Esa Gran 

Mälarenergi: Glenn Braun 

Addiva: Pamela Christensson 

Ove Andersson Bil: Alvin Tepans 

Avis: Milton Merino 

Englunds Måleri: Roland Johansson 

Sandvik: Lena Viig  

Structor: Ove Andersson 

Mälarvillan: Gunilla Kanberg 

Scandic: Lena Karlsson 

Conductus/Västerås Friidrott: Kent Östman 

MacSupport: Josefin Nilsson 

Merit Mind: Maria Örnsberg 

Björks Buss: Peter Waldeius 

Snap: Madelene Ulfberg 

Smarteyes: Johanna Strömlund 

Sigholm Konsult: Niklas Sigholm 

PeGe-Promotion: Malin Grönqvist

Västerås Tidning: Peter Alexandersson/Mathis Såhlin

Det var Västerås Friidrotts Kent Östman som tillsammans med Lena Karlsson på Scandic i Västerås – där den gemensamma frukosten intas efter väl förrättat värv ihop med att någon föreläser – drog igång Fredagsverket för ett år sedan.

– Vi tyckte inte att det fanns någon liknande kombo med träning/frukost/business. En viktig del är ju samkvämet, menar Kent Östman.

Det började med ett tiotal företag och sedan har uppslutningen av morgonpigga, träningsvilliga och nätverkstörstande näringsidkare fyllt friidrottshallen allt mer längs vägen.

Just nu är det 24 anslutna företag.

Har det gått över förväntan? 

– Det tycker jag! Vi har satt ett tak på 30 deltagande företag och där är vi snart. Vi vill inte bli ett alltför stort nätverk, säger Kent Östman som även vill passa på att ge Ove Andersson Bils Alvin Teppans ett extra omnämnande. 

– Han har högst närvaro av alla – en guldstjärna till honom! 

Teppans hyllar initiativet:

– Det här ger verkligen mer än bara svett. Jag tror att det här är framtidens melodi. Sen är det ett jäkla schysst gäng, vi har blivit goda vänner som förhoppningvis kan leda till affärssamarbeten också, säger Alvin Teppans.

Han får medhåll av Pamela Christensson på Addiva.

– Verkligen. Det har under det här året varit företag som fått en affärskontakt och gjort affärer på ett eller annat sätt i gruppen.  

Västerås Friidrotts tränare, tidigare sprintern Evelina Lunner, är huvudtränare för Fredagsverket och den som sätter ihop övningarna och ser till att deltagarna har att göra under de cirka 45–50 minuterna som passet pågår.

– Det är ett svettigt nätverkande det här! Sedan är det mycket det sociala, en kul grej för företag att hitta nya sätt att kommunicera på, menar Evelina Lunner.

Nu är det snart sommarlov för Fredagsverket. Sista samlingen blir fredag efter midsommar.

Blir det en fortsättning i höst? 

– Absolut! avslutar Kent Östman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING