Man gripen för mordet i Surahammar

En man har sent på tisdagkvällen anhållits för mordet i Surahammar. – Inledande förhör har hållits med mannen, säger Jonas Partheen vid polisen i Västmanland.

Den misstänkte mannen har av en jouråklagare anhållits som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordet på kvinnan i Surahammar.

Samtidigt fortsätter polisens arbete med att samla in tips och uppgifter.

– Vi utesluter inte att det kan vara fler gärningsmän, säger Jonas Partheen.

Fler eller andra gärningsmän?

– Båda alternativen. Vi låser oss inte vid det här bara för att vi har gripit den här mannen.

Utredningen befinner sig i ett känsligt läge och polisen meddelar därför att de inte lämnar ut några ytterligare uppgifter i nuläget.

När det gäller offret vill polisen fortfarande inte gå ut med några uppgifter.

– Hon är inte till 100 procent identifierad än. Vi vill inte gå ut med några uppgifter om offret innan vi är helt säkra, säger han.

Mycket talar dock för att det är en kvinna i 55-årsåldern, vars bil fraktades bort från mordplatsen under eftermiddagen. Samma kvinnas hus i Surahammar var också avspärrat av polisen som gjorde tekniska undersökningar inne i bostaden.

– Det är en man i 60-årsåldern som anhölls sent i går kväll. Mannen och offret är bekanta med varandra, säger Jonas Partheen.

Mannen har i förhör nekat till misstankarna. Under onsdagen kommer mannen att få en offentlig försvarare.

Partheen berättar för Västerås Tidning att utredningen inte kommer låsa sig kring den misstänkte utan att utredningen kommer arbeta brett med att det finns andra som är missstänkta gärningsmän.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.