INTE LUGN OCH RO. Det blir kamp i Hallstahammar i helgen. Foto: ASKO TAMMELA/Arkiv

Drakbåtsfesten avgörs i helgen

Hela 36 tävlande lag gör upp på Skantzsjön på lördag när Drakbåtsfesten arrangeras. – Vi vill också bjuda Hallstahammar på en riktig folkfest, säger Arvo Metzmaa, drakbåtsgeneral.

– Till årets tävling kommer 36 tävlande lag, precis så många som får plats. Här finns inte bara fjolårets finalister utan också lag som kommer till start för första gången, vilket är glädjande. Intresset har också varit rekordstort från samarbetspartners och sponsorer, säger Lions drakbåtsgeneral Arvo Metzmaa.

På lördag är det dags för en riktig folkfest i Hallstahammar när det för tionde året arrangeras Drakbåtsfest på Skantzsjön.

Tävling i två klasser

Själva tävlingen avgörs i två klasser herrar/mix samt damer. Lagen får sedan ro drakbåtarna cirka 250 meter på Skantzsjön med start i höjd med Sporthallen och målgång i höjd med Brukshotellet.

Varje lag har åtta deltagare och arrangören Lions ställer upp med en rorsman till varje båt.

Utöver att segra på tid tävlar lagen i klassen "Best in Show" vilket innebär att det lag som tävlat i bäst utklädnad vinner pris.

Alla lag presenteras på scenen vid Brukshotellet klockan 10.45. Starten för tävlingarna går 11.30 och sedan körs tävlingen i tolv heat. Finalerna körs sedan klockan 17.00.

Intill tävlingsplatsen har Lions ett område för barn med karuseller, hoppborg, fiskdamm och ansiktsmålning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.