Smarriga bakverk. Årets deltagare i Dessertmästarna, från vänster: Richard Karlsson, Joy Harris, Ellinor Jensen Oscarsson, Hallstabon Fabien Jacquet, Markus Lundqvist, Sara Nilsson, Per Bäckström och Josef Assio. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

”Det ska bli kul att visa vad jag kan”

Fabien Jacquet, kökschef på Wirsbo Herrgård, är en av deltagarna i årets Dessertmästarna på Kanal 5. – Det ska bli kul att visa upp mig, visa vem jag är och vad jag kan, säger han.

Publicerad

Jag är både utbildad kock och konditor, det är en fördel. Det ger en större bredd och mer kunskap. Jag är äldre än de övriga deltagarna, har längre erfarenhet, det är ett plus.

Det populära programmet Dessertmästarna på Kanal 5 sänds i år för sjätte säsongen. Start är den 14 februari. Bland årets åtta finalister finns Fabien Jacquet, köksmästare på Wirsbo Herrgård. Han kom med i programmet via ett tips till kanalen.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt, hur kul som helst. Det ska bli kul att visa upp mig, visa vem jag är och vad jag kan. Det känns roligt att prova något nytt. Livet är kort och man vet inte hur länge man orkar köra på i samma tempo.

Vad tror du dina styrkor är i programmet?

– Jag är både utbildad kock och konditor, det är en fördel. Det ger en större bredd och mer kunskap. Jag är äldre än de övriga deltagarna, har längre erfarenhet, det är ett plus. Och så tror jag att min franska bakgrund är en fördel. Målsättningen är att vinna.

Vilket är roligast, jobba som kock eller konditor?

– Det är lika roligt. Jag jobbar lika mycket med båda sakerna. Det är kul att kunna variera jobbet.

Vilken är din favoritdessert?

– Jag gillar att jobba med choklad. En annan favorit är Key Lime-paj, som innehåller bland annat lime och maräng.

Fabien Jacquet, 45, är född och uppvuxen i Frankrike. Han är utbildad kock och konditor. För kärlekens skull flyttade han 1994 till Sverige och Göteborg. Då förhållandet tog slut jobbade han en tid på ett kryssningsfartyg som seglade jorden runt. 1998 flyttade han tillbaka till Göteborg, där han träffade sin ex-fru, som han har två barn med. Efter en sväng till Frankrike flyttade de år 2000 till Västerås, då hon är från staden. I Västmanland har Fabien jobbat på Pråmen i Västerås, Kohlswa Herrgård, Schenströmska Herrgården i Ramnäs och nu jobbar han sedan tio år tillbaka som kökschef på Wirsbo Herrgård. Han bor i Hallstahammar tillsammans med sin sambo. Exfrun och barnen bor i Västerås.

Vilken är din dröm?

– Jag skulle vilja köpa ett hus i södra Frankrike och driva en verksamhet med Bed & Breakfast och hästar. Sedan skulle jag bo halva tiden i Frankrike och halva tiden i Sverige.

Powered by Labrador CMS