Västmanland fick fler nya företag i juli

Under juli månad startades 73 nya företag i Västmanland. Det är en kraftig ökning med 30,4 procent jämfört med samma månad förra året, visar ny statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt.

– Fyra av fem jobb skapas i små- och medelstora företag och därför är det glädjande att fler väljer att starta eget. Sverige behöver fler företag för fortsatt tillväxt och ännu fler nya arbetstillfällen, säger Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson.

Under juli månad registrerades 73 nya företag i Västmanland. Det är en ökning med 30,4 procent jämfört med samma månad förra året, då 56 nya företag startades.

I landet som helhet ökade nyföretagandet med 8,2 procent jämfört med juli 2016, från 3 248 till 3 709 registreringar av nya företag.

2017 började däremot trögt och under årets sju första månader minskade nyföretagandet med nästan 2 procent jämfört med föregående år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.