Hemlängtan. Johan Eriksson och Lina Flood driver Team Sportia på Erikslund. Men de längtar hem till Värmland och söker därför någon som vill ta över butiken. Foto: Jonas Edberg

Team Sportias ägare söker sina efterträdare

2015 öppnade Lina Flood och Johan Eriksson Team Sportia på Erikslund. Nu vill de flytta tillbaka till Värmland och söker därför någon som vill ta över butiken. – Vi vill hitta någon som kan gå in med energi, säger de.

För oss är det jätteviktigt att vi hittar någon som har ett brinnande intresse för sport och vill jobba i butik

Lina och Johan fick en förfrågan om att starta den här butiken sommaren 2014. Då hade de drivit Team Sportia i Kristinehamn i tre år.

– Vi hade redan varit intresserade av att starta en butik till, berättar de.

Den tidigare Team Sportia-butiken på Erikslunds hade stängt igen lite tidigare. Därför behövdes muskler för att få butiken på fötter igen.

– Då fick vi frågan. Vi var hungriga och sa ja nästan direkt.

Samboparet Lina och Johan driver butikerna tillsammans med Johans pappa, Johans bror och dennes sambo.

Johan hade tidigare bott några år i Västerås, men för Lina var staden helt ny.

– Jag studerade på Hässlö. Men det var ju internat, så jag kände inte många här i stan. Så det blev något helt nytt för mig också, berättar han.

Nu har dock hemlängtan blivit för stor. Dessutom har ägarna planer på att utveckla Kristinehamnsbutiken samtidigt som Johans pappa är på väg att gå i pension.

– Så det behövs arbetskraft hemma i Kristinehamn.

Tufft beslut

Därför letar nu Johan och Lina efter någon som vill ta över och driva butiken vidare.

– För oss är det jätteviktigt att vi hittar någon som har ett brinnande intresse för sport och vill jobba i butik. Vi letar efter rätt person. Inte bara efter någon som kan betala pengar för att ta över verksamheten. Vi vill hitta någon som kan göra det lika bra som vi. Vi kommer jobba stenhårt för att vaska fram rätt person. Vi hoppas kunna lösa det inom ett halvår.

Trots hemlängtan var det inget lätt beslut att fatta.

– Det har nästan varit svårare att ta beslut om att avveckla än vad det var att starta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.