Annons

Det visste du inte om 50-åringen Sigma

I drygt femtio år har Sigmahuset funnits vid Stora Torget i Västerås. I dag är varuhuset ett ljust och modernt handelshus, med egna butiksentréer mot gågatorna och gott om rymliga kontor. Vi har intervjuat en del av Sigmas hyresgäster för att höra hur de trivs i huset.

  • Publicerad 11:33, 10 nov 2017
  • Detta är en annons från Sigma

Huset har fått ett uppsving i och med de nya ägarna både när det gäller miljö och hållbarhet

En mötesplats där man kan hitta allt från restauranger och café till nagelvård, kläder och nattklubb. Det är Sigma – handelshuset mitt i centrala Västerås.

– Vi ligger verkligen mitt i stan och lite av allt finns på samma ställe här i huset, säger Josefine Fridström på inredningsbutiken Tinzimara.

– Vi har en bra mix av unika butiker, inte en galleria där man bara hittar samma typer av affärer. Det är bredden som gör det, stora och små företag. Här hittar man allt, till exempel inredning, restauranger, klädbutiker och förstås vår resebyrå, säger Aki Nicolaides, Kenzan Tours.

Många västeråsare har någon gång besökt någon av de 20 butikerna i Sigmahuset.

Varuhuset som har funnits på samma plats i drygt femtio år vid vad som i folkmun kallas Sigmatorget, gått från att ha varit ett varuhus, en galleria, till butiker med egen ingång.

Ako Haydar, ägare av Wayne’s coffee säger att en av fördelarna med en egen ingång är att man inte är beroende av de andra butikernas öppettider.

– Något annat som är bra är att det inte blir något spring förbi eller genom fiket så som det kan bli i en shoppinggalleria. Hos oss på Torggatan är det lugnt och mysigt, säger han.

Sedan i våras har Fastighets AB Regio tagit över som fastighetsägare för Sigmahuset.

– Hållbarhet är viktigt för oss som fastighetsägare. Det är något somvi arbetar med över hela vårt fastighetsbestånd, säger Markus Mittler från Fastighets AB Regio.

– I det lokala sammanhanget innebär det att våra fastighetstekniker Anders och Maria ständigt jobbar med förbättringsåtgärder i huset. Det är allt från att byta belysningsarmaturer till led- eller närvarostyrd belysning, till att överväga naturliga kylmedel i kylaggregat.

Ia Odell Balkeståhl och Nina Odell från Bälstaudde representerar Fastighetsägaren Fastighets AB Regio och står för den dagliga omsorgen i huset. De eftersträvar en nära och god relation till hyresgästerna.

Ebba Fogelfors, platschef på Fitness 24, uppskattar den nya fastighetsägaren.

– Huset har fått ett uppsving i och med de nya ägarna, både när det gäller miljö och hållbarhet. Dessutom har Sigma det bästa läget. Vi ligger mitt i city och är tillgängliga för alla.

Eva Eriksson, ägare av Sigma Fashion berömmer den nya fastighetsägarens tydliga miljöfokus.

– Hållbarhet är jätteviktigt och den nya organisationen som tagit över fungerar jättebra, säger hon.

Eva är för övrigt en av varhusets riktiga veteraner.

– Och jag älskar Sigma! Jag har varit här sen 1977 och folk har alltid tyckt om Sigma, trots alla förändringar. Det finns ett stort utbud i huset och läget är bra och inarbetat, säger hon.

Detta är Sigma

Här i hjärtat av city pulserar såväl shopping- som nöjesliv. Under vårt tak finns något för alla – våra butiker erbjuder bland annat hem & inredning, mode & skönhet och elektronik. Här finns bank, resebutik och sko- & nyckelservice. Lockar ätbart, träning eller nöje finns allt från restaurang och caféer till dygnet runt-öppet gym och nattklubbar.

Sigma byggdes år 1965-66 och var då Västerås allra första galleria.

Idag inhyser huset ca 30 hyresgäster.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING